Alles over brandpreventie

Advies

Eerlijk en transparant

Meer dan 30 jaar ervaring

Persoonlijk advies

Bij Koopman Brandpreventie geven wij advies op het gebied van blusmiddelen. We leggen je graag uit waar en wanneer je welk blusmiddel moet gebruiken en hoeveel blusmiddelen je nodig hebt. Daarnaast geven wij ook advies over noodverlichting, ontruimingsplannen en bieden wij verschillende trainingen.

Eerlijk en transparant

Meer dan 30 jaar ervaring

Persoonlijk advies

Vakkundige kennis & advies

De voordelen van advies

Omdat wij brandpreventisten zijn, kan je van ons vakkundige kennis en advies op maat verwachten. Vakkundige kennis over wat er kan gebeuren bij brand en de gevolgen hiervan, en advies op maat waarbij we altijd kijken naar jouw situatie. Uiteraard zijn wij altijd op de hoogte van de laatste NEN-normen.

Advies van Koopman Brandpreventie
Advies van Koopman Brandpreventie

Advies voor kleine blusmiddelen

Kleine blusmiddelen zijn draagbare blustoestellen, zoals schuimblussers en poederblussers. Kleine blusmiddelen zijn speciaal gemaakt om kleine brandjes te blussen en zijn dus niet geschikt voor een uitgelopen brand. Als vuistregel van een kleine brand kan je aanhouden dat de brand zich nog bevindt op de plaats waar hij is ontstaan en de rest van zijn omgeving nog niet in brand heeft gezet.

Welke kleine blusmiddelen jij nodig hebt, heeft onder andere te maken met wat er in of om jouw bedrijf staat wat kan branden. Denk hierbij aan de inrichting, meubilair en opslag. Voor buitenom het pand kan je denken aan pallets, dieseltanks of opslag van diverse materialen.

Ieder draagbaar blustoestel heeft zijn eigen kwaliteiten. Hieronder staan deze kwaliteiten per draagbaar blustoestel uitgelicht:

Schuimblussers zijn uitermate geschikt voor het blussen van vaste stoffen, zoals: hout, papier en plastic, maar ook voor vloeistoffen zoals benzine en diesel. Daarom worden schuimblusser veel gebruikt op kantoor, scholen en voor in huis.

Er zijn ook vorstvrije schuimblussers die buiten en in loodsen kunnen worden opgehangen. Een blusser die buiten hangt, moet in een blusserkast worden geplaatst, zodat corrosie (roest) geen kans krijgt. Blussers waar roest op zit, moeten volgens de NEN-2559 namelijk afgekeurd worden.

Ook zijn er schuimblussers ontwikkeld speciaal voor vetbranden. Deze worden in keukens geplaatst waar veel gefrituurd wordt. Speciaal voor in huis zijn er kleinere schuimblussers van één of twee liter. Een groot voordeel van een schuimblusser is dat hij weinig nevenschade geeft.

Met poederblussers kunnen vaste stof branden, vloeistofbranden en gasbranden geblust worden. Ze hebben een groot blusvermogen, maar kunnen veel nevenschade aanrichten. Daarom hangen poederblussers vaak buiten bij benzinestations of bij vloeistoftanks bij bedrijven.
CO2 blussers worden vaak geadviseerd in hoogwaardige technische ruimtes met elektrische apparatuur, zoals computerruimtes. Omdat de bluskracht klein is, geeft de CO2 blusser nagenoeg geen nevenschade en kan je er eigenlijk alleen maar vloeistofbranden mee blussen.

De brandslanghaspel wordt geëist in Bouwbesluit 2012 en worden in de bouw meegenomen. Dit geldt niet voor de draagbare blustoestellen, deze worden door de Arbo en de verzekering geëist.

Koopman Brandpreventie adviseert je graag welke en hoeveel kleine blusmiddelen er in jouw bedrijf moeten hangen. Dit doen we volgens de Nen-norm 4001. Daarbij wordt uitgegaan van een aantal factoren zoals:

– Grootte van het gebouw

– Hoeveel mensen er aanwezig zijn

– Hoe groot het risico is op brand

– Wat er in het gebouw staat

Dick Koopman
Bel Dick

+31 6 15 47 23 71

Of mail Dick

dick@koopmanbrandpreventie.nl

Daarom moet je bij Koopman zijn.

Als ervaren oud-brandweermannen weten wij wat een brand of een ongeval voor gevolgen kan hebben voor personen en voor jouw bedrijf. Daarom geven wij bij Koopman Brandpreventie advies op maat en vakkundige kennis op het gebied van brandveiligheid en ongevallen. Wat jouw vraag ook is, wij adviseren je graag!

Eerlijk en transparant

Meer dan 30 jaar ervaring

Persoonlijk advies